Hopp til hovedinnhold
Sørsetra. Foto.

Om Sørsetra

Sørsetra ligger vakkert til på en setervoll på Krokskogen i Nordmarka, midt mellom Sollihøgda og Sundvollen. Den utgjør et yndet turmål til fots, på sykkel eller på ski, sommer som vinter. Inne på stua finner du en hyggelig kafé, der du kan kose deg med noe godt å spise eller drikke.

Historien til Sørsetra strekker seg helt tilbake til 1946 og hytta har vært serveringssted siden 1954. Fra Sørsetra kan du komme deg til Hole, Ringerike, Bærum, Asker og Oslo via grusveier og turstier. Selve eiendommen er på 1130 kvadratmeter og er en populær lokasjon som inngår i Den norske Turistforening og Skiforeningens infrastruktur i marka.

Veibeskrivelse

Sørsetra ligger omtrent midtveis mellom Sollihøgda og Kleivstua, ca. 6,5 km nord for Sollihøgda. Stedet er lett tilgjengelig på ski, sykkel eller til fots. Se Google Maps for mer detaljert veibeskrivelse.

Parkering

Det er mulig å parkere bil på parkeringsplassen ved bommen ca. 3,5 km fra Sørsetra. Defra er det en gåtur på litt over en halvtime. Dersom bommen blir åpnet, for eksempel om det er selskap på Sørsetra, går det også an å parkere på tomta rett utenfor stua.

Buss

Den nærmeste bussholdeplassen til Sørsetra heter Sundvollen E16. Derfra kan du gå opp til Sørsetra på i underkant av to timer. Se brakar.no for rutetabell.

En del av Trifid-gruppen

Eierne av Sørsetra er Anne Kate Thrana og rådgivningsselskapet Trifid AS . Anne Kate er kjent for de lokale turgåerne og har drevet stedet i flere år. Trifid kjøpte setra sammen med Anne Kate i 2021. Rådgivningsselskapet bruker lokalene som et møtested utenfor byen til aktiviteter og kursing utenom kafeens åpningstider.

Hel ved på stabburet